Ana içeriğe atla

AUSTRALİAN SHEPHERD

İngilizceden çevrilmiştir-Genellikle basitçe "Aussie" olarak bilinen Avustralya Çoban Köpeği, Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilen ve 20. yüzyılın başlarında bir cins olarak tanımlanan orta büyüklükte bir köpek türüdür.  Orijinal açıklamayı göster Ortalama yaşam süresi: 13–15 yıl Kariyerine başladığı yer: Batı eyaletleri Mizaç: İyi Huylu, Sevecen, Zeki, Aktif, Koruyucu Renkler: Merle, Siyah, Kırmızı Merle, Red tricolor, Black tricolor, Blue Merle, Kırmızı Boy: Erkek: 51–58 cm, Dişi: 46–54 cm Kilo: Erkek: 25–32 kg, Dişi: 16–25 kg  

Süs Köpekleri Ve Özellikleri

 


Süs Köpeği Cinsleri ve Özellikleri 


Süs Köpeği Cinsleri ve Özellikleri

Dünyada pek çok ırkı bulunan köpeklerin her birinin kendine has bir özelliği vardır. Bu ırklar içerisinde süs köpekleri olarak adlandırılan ırkların en büyük özelliği ise insanlara arkadaşlık edebilmesidir.


Tibetan Spaniel

Shih Tzu ırka köpekler çok zeki, oldukça inatçı, gözünü budaktan esirgemeyecek kadar cesur ve bünyesine göre dayanıklı ve neşeli bir canlıdır. Çoğunlukla çocuklar ile iyi anlaşsa da bazen sinirlendiği zaman ısırabilir. Genellikle başka hayvanlarla iyi geçinir. Ev içersinde oldukça sessiz bir köpektir ve apartman yaşamı için idealdir. Ev içinde yeteri kadar hareket ettiği için ayrıca bir bahçeye fazla ihtiyaç duymaz. Sıcak havalarda dikkatli olunmalıdır çünkü ısıya karşı hassasiyeti söz konusudur. Genelde baş üstündeki uzun tüyler tokalarla tutturulur ancak buna dikkat edilmeli ve deri problemleri olmaması açısından toka çok sıkı takılmamalıdır. Yüz ve göz çevresi temizliğine dikkat edilmelidir. Göz problemlerine karşı hassasiyet söz konusudur.


Papillon

Papillon zeki, canlı ve sevgi dolu bir köpektir. Dengeli ve itaatkar olduğu gibi sahibine de çok düşkündür. Hatta bu yüzden yabancılara karşı sahibini korumacı bir tavır sergileyebilir. Bazıları huysuz olabilir. Tuvalet eğitimi konusunda biraz zorluk çekse de genel olarak kolay eğitim alır. Diğer köpeklere karşı bazen saldırgan tutum sergileyebilir. Bölgesini koruma konusunda çok hevesli olduğundan bazen fazlaca havlayabilir ve bu da apartman yaşamı için çok uygun olmayabilir. Genellikle temiz ve kokusuz olsalar da günlük tüy bakımı önemlidir.


Süs köpeği türleri yukarıda bahsedilenler ile sınırlı değildir. Bu köpek ırkları dışında; Cocker, Chihuahua ve Maltese Terrier gibi daha pek çok süs köpeği cinsi mevcuttur. Eğer siz de süs köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız öncelikle bir uzmana danışarak sahipleneceğiniz köpeğin temel özellikleri hakkında bilgi sahibi olmanız, bakımlarını doğru yapmanız ve iyi bir iletişim kurmanız adına doğru bir yaklaşım olacaktır.


Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

Köpekler, mevsim dönümlerinde, hastalıklarda, stres durumlarında ve normal zamanlarda da ömrünü tamamlamış tüylerini dökerler. Biz her ne kadar tüy dökmeyen köpek cinsleri konulu bir yazı hazırlamış olsak da aslında tüy dökmeyen köpek diye bir şey yoktur. Her köpek az ya da çok mutlaka tüy döker. Ancak bu durum, her ne kadar doğal bir süreç olsa da, köpek sahiplenmeyi düşünen bireylerin tereddüt yaşamasına neden olabilmektedir. Özellikle apartman dairesinde yaşayanlar ile astım ve bronşit gibi üst solunum yolu rahatsızlığı olanlar, köpeklerin döktükleri tüyler nedeniyle köpek sahiplenmekten vazgeçebilmektedir. Ancak bilinenin aksine tüm köpekler tüy döken ve bakımı zahmetli cinsler değildir. Bazı köpek cinsleri, çok az tüy döker ve bu nedenle bakımları oldukça kolaydır. Peki, tüy dökmeyen köpek cinsleri hangileridir?

Bakımı Kolay ve Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

Köpeklerin ırklarına göre tüy dökme durumları değişiklik göstermektedir. Bazı köpekler ırk özellikleri gereği yoğun miktarda tüy dökerken, bazıları ise kısa tüylüdür ve çok az miktarda tüy dökerler. Eğer siz de sahipleneceğiniz köpek ile ilgili tüy dökme sorunu yaşamak istemiyorsanız ya da alerjiniz söz konusu ise tüy dökmeyen köpek ırkları arasından seçim yapabilirsiniz.


Malta Teriyeri

Tüy dökmeyen köpek çeşitleri arasında yer alan Malta Teriyerleri, yüksek enerjili ve arkadaş canlısı bir köpektir. Bu doğrultuda küçük, tüy dökmeyen ve aynı zamanda dost canlısı bir köpek sahiplenmek istiyorsanız bu ırk tam da size göre olabilir.


Shih-tzu

Tüy dökmeyen köpek cinsleri denilince akla ilk gelen cinslerden birisi olan Shih-tzu, yine de tüy bakımı için özen gerektirir. Bunun için köpek fırça ve tarakları kullanarak tüy bakımlarını kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.


Basenji

Tüy dökmeyen köpek cinsleri arasında yer alan Basenji cinsi köpekler, özellikle tüye karşı alerjisi olanlar için oldukça idealdir. Kısa tüyleri ve sevimli tavırları ile evde beslenmeye uygun bu köpekler, evi kirletmez ve bakımları ise kolaydır.


HABERİN KAYNAĞI


petprestij evcil