Ana içeriğe atla

AUSTRALİAN SHEPHERD

İngilizceden çevrilmiştir-Genellikle basitçe "Aussie" olarak bilinen Avustralya Çoban Köpeği, Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilen ve 20. yüzyılın başlarında bir cins olarak tanımlanan orta büyüklükte bir köpek türüdür.  Orijinal açıklamayı göster Ortalama yaşam süresi: 13–15 yıl Kariyerine başladığı yer: Batı eyaletleri Mizaç: İyi Huylu, Sevecen, Zeki, Aktif, Koruyucu Renkler: Merle, Siyah, Kırmızı Merle, Red tricolor, Black tricolor, Blue Merle, Kırmızı Boy: Erkek: 51–58 cm, Dişi: 46–54 cm Kilo: Erkek: 25–32 kg, Dişi: 16–25 kg  

Kedi ve Hamilelik

Petprestij Evcil
Gebelik sırasında en önemli konu beslenmedir. Bu dönemde annenin ihtiyacları çok fazla artacağından dolayı ona verilecek gıdanın özenle seçilmesi ve hekiminiz gerekli görürse vitamin , mineral takviyesi yapılması gerekir. Bu konuda en büyük yardımcınız veteriner hekiminiz olacaktır.

Kilo almasına engel olun. 

Bazı kedilerde hamilelik sırasında mizaç değişikliği olabileceğinden bu tür durumlara karşı hazırlıklı olun ve gerektiğinde veteriner hekiminizden yardım almakta tereddüt etmeyin. 

Hamileliğin seyri sırasında ( 30- 45- 55. günlerde) veteriner hekiminize götürerek hamilelik sürecinin normal olup olmadığını teyit ettirin.

Ultrason bakısı ile yavruların sağlıklı gelişip gelişmediğini ve sayısını öğrenebilirsiniz. Bunun için çiftleşmenin üzerinden en az 27 gün geçmelidir.

Hamilelik sırasında eğer zorunlu bir neden yoksa röntgen ışınlarına maruz bırakmayın. Eğer kullanmak zorunluysa bu, yavrular 50 günlük olduktan sonra olabilir. 

Kedinizin doğum yapacağı yeri önceden belirleyerek oraya alışmasını sağlayınız. Aksi taktirde bir çok örnekte olduğu gibi yerini o seçer ve bu yerde genellikle sizin yatağınız olur.

Kedinize hamilelik sırasında çok daha fazla ilgi ve alaka gösterin.

Eğer yavru sayısını öğrenebildiyseniz şimdiden onlara bir yuva aramaya başlayın. İnanın asla erken sayılmaz.

petprestij evcil