Ana içeriğe atla

AUSTRALİAN SHEPHERD

İngilizceden çevrilmiştir-Genellikle basitçe "Aussie" olarak bilinen Avustralya Çoban Köpeği, Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilen ve 20. yüzyılın başlarında bir cins olarak tanımlanan orta büyüklükte bir köpek türüdür.  Orijinal açıklamayı göster Ortalama yaşam süresi: 13–15 yıl Kariyerine başladığı yer: Batı eyaletleri Mizaç: İyi Huylu, Sevecen, Zeki, Aktif, Koruyucu Renkler: Merle, Siyah, Kırmızı Merle, Red tricolor, Black tricolor, Blue Merle, Kırmızı Boy: Erkek: 51–58 cm, Dişi: 46–54 cm Kilo: Erkek: 25–32 kg, Dişi: 16–25 kg  

Çocuklar için En İyi Köpek Cinsleri

Petprestij Evcil

Sahipleri ile yürüyüş yapan, sahilde koşturan, çocuklarla oynayan o muhteşem köpekler sizi de çekim alanı içine mi aldı? Sizin ve sahiplendiğiniz can dostunuzun bu güzel yolculukta mutlu olması için göz ardı etmemeniz gereken birçok nokta vardır.


Köpek sahibi olmadan önce yapılan hatalar, hatalar zincirini oluşturur ve hayvanlara bilinçli ve bilinçsiz şekilde yapılan eziyetler bu şekilde doğar. Bu olumsuz durumların ortaya çıkmasını engellemek için köpek almadan önce dikkat edilecek hususlar üzerinde durularak doğru kararlar alınmalıdır. Çünkü burada bahsi geçen ve sahip olmak istenen şey, bir canlıdır. Bir köpeği sahiplenmeden önce kişinin kendisine bazı soruları sorması gerekir.


Köpek Sahiplenmeden Önce Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Köpek almadan önce aşağıdaki sorulara olumlu yanıtlar verebilir misiniz? Bu sorulara olumlu yanıtlar vermediğiniz, sonuçları üzerinde şüpheye düştüğünüz sürece köpeğinizi gözden çıkarma olasılığınız her an bulunmaktadır. Kendinizden emin değilseniz böyle bir durumda kalmamak için lütfen köpek almayın ve köpeğin sahip değiştirmesinin onun hayatı boyunca başına gelebilecek en kötü şey olduğunu unutmayın.


Yaşadığınız yer köpek bakımı için uygun mu?

Her köpek biraz gezip tozmak ister. Özellikle de büyük boyutlu köpekler koşturacak ve oyun oynayacak geniş alanlara ihtiyaç duyarlar. Köpek sahiplenmeden önce oturduğunuz evin boyutunu ve çevresini düşünmenizde fayda var. Eğer bir apartman dairesinde oturuyorsanız daha küçük boyuttaki köpekleri tercih edebilirsiniz.


Günlük rutin programınız içinde köpeğinize ne kadar zaman ayırabilirsiniz?

Bir köpek sahiplenirken programınızı gözden geçirmeniz ve ona hak ettiği zamanı verebileceğinizden emin olmanız çok önemlidir.


Hiç büyümeyen bu çocukların eğitiminden bakımına, beslenmesinden taranmasına, sağlık kontrollerinden egzersizlerine, oyuncak seçiminden güvenliğine kadar her şeyi eksiksiz takip etmeye hazır mısınız? Onlar evinize adım attıkları andan itibaren sizin ilgi ve sevginize muhtaç olacaklar, bu sorumluluğu almaya hazırsanız hayatınızda yeni bir dönem başlıyor demektir.


Yeterli enerjiniz var mı?

Köpeklerin çoğunun bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjileri vardır. Köpeğinizle düzenli olarak oynamanız, onu düzenli olarak günde 3 kez dışarı çıkarmanız ve onu çok yalnız bırakmamanız gerekmektedir.


Köpeğinizin masraflarını karşılayabilir misiniz?

Köpeklerin veteriner, bakım ve mama masrafları yüksektir. Bir köpek sahiplenmeden önce köpeğiniz için ayırabileceğiniz bütçeyi hesap etmek faydalı olacaktır.


Evde köpek tüyüne alerjisi olan bir kişi var mı?

Sahiplendiğiniz köpeği eve getirmeden önce, birlikte yaşayacak kişilerin köpek tüyüne alerjisi olup olmadığı tespit edilmelidir. Bu alerji testi hastanelerde yapılmaktadır ve sonuçları hemen alabilirsiniz. Unutmayın evinize gelen can dostu size çok çabuk alışacak ve herhangi bir nedenle sizden ayrılmak zorunda kalırsa hayatı olumsuz yönde etkilenecektir.


Köpek Sahiplenmeden Önce Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Hangi köpek ırkının uygun olduğu tespit edilmelidir.

Tespit edilen köpek hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Tercih edilen köpek için bakım yapılacak ve beslenecek yer müsait olmalıdır.

Sahiplenilecek köpeğin hangi amaca göre alınacağı belirlenmelidir. (koruma, spor, arkadaşlık vs.)

Köpek bakımı ve beslenmesi gibi durumlar için yeterli zamana sahip olunmalıdır.

Köpek sevgisi mutlaka olmalıdır.

Bütçeye göre köpek tercihi yapılmalıdır. Çünkü ne tür bir hayvan beslenirse beslensin, mutlaka bir bütçe ayrılmalıdır.

Çocuklar ve Aileler için En İyi Köpekler

İnsanlar genellikle beklentilerine ve yaşam tarzlarına uygun olmayan köpekleri aldıkları için sıkıntılar yaşamaktadır. Her cins köpeğin kendisine has artıları ve eksileri vardır. Eğer bu artı ve eksileri iyi bilirseniz, köpek sahiplenirken doğru kararı verebilirsiniz.


Golden Retriever

Siyah burunları, uzun tüyleri ve size sevgiyle bakan iri gözleriyle inanılmaz tatlı bir köpek türüdür. Öğrenmeye istekli olmaları nedeniyle onları eğitmek hem çok kolay hem de çok eğlencelidir.


Yemek yemeye oldukça düşkün, tam bir obur olan Golden köpekler; aşırı yemek yediği zaman kontrolsüzce kilo alabilirler. Bu durum ise onların kalça kemiğindeki kalça çıkığı ihtimalini yükseltebilir. Bu yüzden köpeğinizi kaliteli kuru mamalar ile beslemeli; fazla yemek yemediğinden emin olmalısınız.


Köpeğinizi haftada 2 kez olacak şekilde taramanız gerekir. Dilerseniz; ayda 1 kez de köpeğinizi köpekler için özel olarak üretilen şampuanlar ile yıkayabilirsiniz.


Golden Retriever; yalnız kalmayı pek sevmeyen bir cins olduğu için onunla sık sık oyun oynamalı; onu yalnız ve ilgisiz bırakmamalısınız.


Labrador Retriever

Günümüzde oldukça popüler olan ve Avrupalı aileler tarafından sıklıkla yetiştirilen Labrador Retriever, oldukça enerjik bir yapıya sahiptir ve sık sık egzersiz ihtiyacını karşılaması için dışarıya çıkarmalısınız.


Labrador Retriever, boğazına düşkün bir oburdur. Köpeğinizi her daim kaliteli ve besin değeri yüksek, vitamin ve mineraller açısından zengin kuru mamalar ile beslemelisiniz.


Sizinle samimi ve sıcak ilişkiler kurabilen, çocuğunuzla çok iyi anlaşacak bir köpek türü sahiplenmeyi düşünüyorsanız; bu köpeklerin tam da sizin için uygun karakter olduğunu söyleyebiliriz!


Bu köpeklerin kısa tüyleri apartman yaşamı açısından bir avantajdır. Çok tüy dökmezler. Fakat yine de her gün düzenli olarak taramak tüy sağlığı ve parlaklığı açısından faydalı olacaktır.


Bulldog

İngiliz Bulldog’lar buruşuk yüzü ve kısa boyları ile dikkat çekerler.Çocuklarla en iyi anlaşan köpek cinsleri arasında yer alan İngiliz Bulldog köpekleri, oldukça nazik ve diğer hayvanlar ile uyumlu bir şekilde yaşayan cinslerdendir.


İnsanlardan sevgi gördüklerinde sevginin karşılığını fazlaca yansıtabilecek bir yapıları vardır. Oldukça rahat bir ırk olmasının yanında ılık ve ya serin bir hava ortamında yaşaması gerekir. Ayrıca apartman ortamında yaşayabilen bu köpekler uyumayı severler ve yavaş hareket ederler.


Tüyleri oldukça kısa olan bu türün bakımı da oldukça kolay olmaktadır. Düzenli olarak banyo yaptırılması gerekmektedir. Ayrıca kırışık deriye sahip olduklarından dolayı 3-4 günde bir nemli bir bez ile derilerinin arasının temizlenmesi gerekir.


Gün içerisinde dışarıda gezmeye çıkarılabileceği gibi yeşillik alanlarda dolaştırıldığında da memnun kalacaktır.


Son olarak; Beagle, Bull Terrier ve Shih Tzu köpek türleri de çocuklarınız ve aileniz için tercih edilebilir.


Sağlıkla kalın.


HABER KAYNAĞI

 

petprestij evcil